Τελευταία Νέα

- Η προστασία των μισθών, συντάξεων και λογαριασμών από τις κατασχέσεις

Το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει για τους ακατάσχετους λογαριασμούς διαφέρει ανάλογα με το πρόσωπο του πιστωτή. Έτσι, άλλες διατάξεις ισχύουν για χρέη προς το δημόσιο με την ευρεία έννοια και άλλες για χρέη προς ιδιώτες.

- Οι τράπεζες έχουν αυξημένες υποχρεώσεις επιμέλειας απέναντι στους πελάτες τους και οφείλουν να τους αποζημιώνουν για τα σφάλματά τους

Το Ειρηνοδικείο Αθηνών, με την απόφασή με αριθ. 2129/2019, δικαίωσε καταναλωτή σε αγωγή του κατά τράπεζας, επειδή η τελευταία παράνομα απέδωσε ένα μέρος της ακατάσχετης σύνταξής του στο Δημόσιο, επιδικάζοντας αποζημίωση για ηθική βλάβη ύψους 3.000 ευρώ.

- Οι επιλογές που έχουν οι επαγγελματίες για τη ρύθμιση των χρεών τους

1. Εισαγωγικά

Ο κατακερματισμός της νομοθεσίας ως προς τη ρύθμιση χρεών αποτελεί το πρώτο εμπόδιο που καλείται να υπερβεί τόσο ο επαγγελματίας που θέλει να ρυθμίσει τα χρέη του όσο και ο δικηγόρος που καλείται να τον συμβουλεύει. Εδώ μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις επιλογές που έχει ο οφειλέτης προκειμένου να προστατεύσει την κύρια κατοικία του. Ο προσανατολισμός ήταν κυρίως προς τους οφειλέτες μη-εμπόρους.

- Εισπρακτικές εταιρίες και δικαιώματα καταναλωτών

Άρθρο του Β. Τσιαφούτη στο fpress.gr με τίτλο: Εισπρακτικές εταιρίες: τι ισχύει, τι θα έπρεπε να ισχύει και τι πρέπει να προσέχουν οι δανειολήπτες.

https://www.fpress.gr/oi-eidikoi/story/58818/eispraktikes-etairies-ti-isxyei-ti-tha-eprepe-na-isxyei-kai-ti-prepei-na-prosexoyn-oi-daneioliptes

- Η ρύθμιση οφειλών και η προστασία της κύριας κατοικίας μετά το Ν.4605/2019

1. Εισαγωγικά

Η κατάργηση του άρθρου 9 παρ. 2 για την προστασία της κύριας κατοικίας στο Ν.3869/2010 (Κατσέλη) και η θέσπιση της διαδικασίας των άρθρων 68 επ. του Ν. 4605/2019 δημιουργεί νέα δεδομένα για χιλιάδες οφειλέτες.

Pages